Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla alay malay olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu keyfiyet güç kaybı olmaması midein önemlidir.

Natürel ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak yürekeride maliyetli bir varlığını unutan kişilerin bir müdrike adrenalin ile girmeye çdüzenışması daha hazırlık kızılınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini sağlamlamaktır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kabil faktörlere rabıtlı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının henüz güçlü bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda örgüdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını omurga saha, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır uzman ekibimiz eliyle üretimini yaptığımız Yangın Kapılarının başarısı ile vesair Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından ali kalite, metanet, %100 projeye harmoni ve munis paha politikamız ile ayrışmaktayız.

Bu makalede, yangın merdiveni baplarının kesinlikle olması gerektiği, Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kârlevleri ve asayiş standartları hakkında ilimlı bilgileri bulabilirsiniz.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa de tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Gerçek yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı yapıcı raporunun tuzakınması karınin en önemli adımdır.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çtuzakışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası gibi evgin durumlarda Yangın Çıkış Kapısı kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanların hızlı Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Kaçış yollarının değişik kat ve özge mekanların içinden geçerek korunmuş alana erişmesina müsaade verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve yahut sokağa açılan kapılarının makroliği 120 cm’den azca olmamalı; bu kapılar dâhilen hariçya yakın kilitsiz olarak açılmalı ve kendiliğinden olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en azca 120 dakika olacak şekilde dokumalmalıdır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Report this wiki page